A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Сутисківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Сутисківської селищної ради

Інформаційні матеріали для населення

Брошура «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям»

https://www.unicef.org/ukraine/media/27726/file/Nabuta-invalidnist-dytyny.pdf Брошура «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям» Опис ЮНІСЕФ разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям», яка містить відповіді на такі запитання: 

09:11 20.12.2022

Чадний газ, його небезпека та як уберегтися від отруєння?

Чадний газ, його небезпека та як уберегтися від отруєння? Зараз коли більшість з нас мають перебої зі світлом, багато хто користується приладами, що виділяють чадний газ. Він є надто небезпечним для нашого організму. Тому аби вберегтися від нещасного випадку варто бути обізнаним! Прилади, під час роботи яких може виділятися чадний газ? двигуни внутрішнього згоряння автомобілів та суден; дров'яні/газові/вугільні печі; портативні бензинові генератори; мийні машини; каміни; вугільні грилі; газові водонагрівачі; гасові обігрівачі тощо. Вплив чадного газу на наш організм Коли чадний потрапляє до нашого організму, то у кровоносній системі він з'єднується з гемоглобіном. Внаслідок цього кров втрачає здатність переносити кисень до тканин, а організм швидко відчуває його нестачу. Від чого залежить ступінь отруєння чадним газом Від об'єму, концентрації його в повітрі та часу, впродовж якого людина вдихає чадний газ. Симптоми ураження чадним газом: головний біль; нудота; прискорене дихання; слабкість, відчуття втоми; запаморочення; сплутаність свідомості. В окремих випадках може виникнути гіпоксія (сильний дефіцит кисню), що призведе до незворотних пошкоджень мозку або серця. Якщо ви відчули отруєння чадним газом: вимкніть усі прилади, крім електричних; відкрийте вікна, аби впустити у приміщення повітря; викличте аварійну газову службу (телефон 104). Домедична допомога при отруєнні чадним газом: Викличте швидку допомогу. Вийдіть або винесіть постраждалого на свіже повітря. Покладіть під голову постраждалому подушку. Розстебніть постраждалому комір та пояс. Поради від Міністерство охорони здоров'я України: як вберегтися від отруєння чадним газом: Не залишайте ввімкнені газові прилади без нагляду. Для обігріву помешкання використовуйте лише призначені для цього прилади. Не використовуйте газову плиту для обігріву квартири! Регулярно перевіряйте газове обладнання, вентиляційні канали та димоходи на справність. У помешканні з пічним опаленням завжди відчиняйте заслінку в пічці чи комині. Не встановлюйте електровитяжку та газову колонку в одному приміщенні. Часто провітрюйте приміщення, в якому є газові прилади. Встановіть прилад для визначення концентрації чадного газу. Не спалюйте нічого в пічці чи каміні, якщо до них не під'єднана вентиляція. Не використовуйте генератор чи будь-які бензинові двигуни на відстані менше ніж 6 м від вікон, дверей чи вентиляційних отворів.

15:00 30.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень